Share

Bier als gezonde voeding?

U zult die woorden niet vaak als combinatie tegenkomen, maar misschien zijn de gezonde effecten van bier een beetje verkeerd begrepen. Het kan zelfs goed voor je zijn wanneer het wordt gebruikt in zeer matige hoeveelheden. Bier werd vroeger al gebrouwen zo lang als de mens bezig was met cultiveren van gewassen en is eigenlijk gemaakt met een aantal zeer gezonde ingrediënten. Die ingrediënten zijn hop, biergist, gerst en mout. Er zijn verschillende stijlen van goedkoop bier en elke stijl heeft een kenmerkende smaak en kleur. Proeven en leren over de verschillende soorten bier is net zo leuk als het proeven en leren over de verschillende soorten wijn.

Het drinken van een biertje per dag kan goed zijn voor je gezondheid, omdat het word geassocieerd met een lager risico op hart-en vaatziekten. Waarom? Sommige deskundigen wijzen erop met de volgende redenen:

1. De foliumzuur gevonden in bier kan helpen om homocysteïne in het bloed te verlagen en lagere homocysteïne niveaus betekenen een lager risico op hart-en vaatziekten.
2. Laboratorium studies hebben bestanddelen gevonden in bier dat lagere triglyceriden en LDL-cholesterol in muizen vond.
3. Het drinken van een biertje per dag vermindert de bloedstolling, uit sommige studies blijkt zelfs dat hart-en patiënten die een biertje dronk per dag ook langer doorleefden.
4. Andere studies hebben aangetoond dat vrouwen die een biertje per dag consumeren een verbetering zien in geestelijke gezondheid. Het drinken van bier en andere alcoholische dranken met mate kan ook de botdichtheid doen verbeteren.

Natuurlijk betekent dat niet dat bier automatisch altijd goed is, drie of vier keer per week een biertje drinken is beter. Het drinken van 1 of meer biertjes op een dag of een andere alcoholische drank kan er voor zorgen dat er te veel alcohol in uw systeem komt en dat is niet goed voor je. Zwaar drinken wordt in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, dus gematigdheid is zeker de sleutel met het drinken van bier.

Hoe zit het met de voedingswaarde-informatie van bier?

Bier is eigenlijk een goede bron van foliumzuur, niacine, magnesium, kalium en vitamine B6. Terwijl het drinken van een biertje per dag uw gezondheid kan verbeteren, doet zwaar drinken dat niet. In feite zwaar drinken heeft het tegenovergestelde effect. Zwaar drinken wordt gedefinieerd als meer dan 21 glazen per week voor vrouwen en meer dan 35 glazen per week voor mannen. Alcohol leidt tot beschadiging van de lever, hart-en vaatziekten, osteoporose, pancreas aandoeningen, ernstige thiamine deficiëntie en sommige vormen van kanker.

Wie zou geen bier moeten drinken? Bier drinken is niet gezond voor iedereen. Sommige mensen hebben persoonlijke of religieuze redenen voor het niet drinken van bier of andere alcoholische dranken. Dat is prima. Alle voordelen voor de gezondheid van het bier kan worden gevonden in andere voedingsmiddelen dranken. De volgende mensen moeten geen bier drinken, of moeten met hun arts  afspreken voordat ze overgaan op het drinken van bier of andere alcoholische dranken:

– Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven mogen geen bier drinken. Zelfs kleine hoeveelheden alcohol kan schade berokkenen aan een ontwikkelende foetus.
– Mensen met alcoholisme of drugsverslaving mogen geen bier drinken.
– Jongeren in Nederland mogen bier drinken vanaf 16 jaar. Plannen voor verhoging van de alcoholleeftijd zijn er.  Andere landen variëren.
– Mensen met leverproblemen, pancreas ziekten, zouden elke vorm van chronische ziekte moeten bespreken met hun arts.
– Mensen met jicht moeten bier vermijden. Jicht is een zeer pijnlijke ontsteking en wordt geactiveerd door alcohol.
– Diabetici moeten met hun arts spreken.
– Mensen met elke vorm van medicatie moeten spreken met hun arts.

Bier aanbiedingen nieuws

no_logo

speciaalbier aanbieding

Gulden draak brewmaster aanbieding
Speciaalbier  à 75 cl
Prijs: € 4,79
Geldig t/m 5 maart 2017

no_logo

Heineken boni aanbieding

Heineken boni aanbieding
krat 24 flesjes  à 0,30 cl (2 kratten bier Heineken)
Prijs: € 19,98
Geldig t/m 7 februari 2017

no_logo

Boni grolsch aanbieding

Grolsch kornuit aanbieding
pak 6 blikjes  à 0,33 liter (2 pakken)
Prijs: € 4,75
Geldig t/m 24 Januari 2017

no_logo

speciaalbier aanbieding

Straffe Hendrik aanbieding
2x tripel en 2x quadrupel  à 0,33 liter (+ gratis glas)
Prijs: € 14,99
Geldig t/m 31 December 2016

no_logo

Spar aanbieding

Grolsch bier aanbieding
krat 24x30cl of 16x45cl
Prijs: € 9,99
Geldig t/m 9 november 2016